Gimnazijos herbas
Gimnazijos herbas

Šilutės r. Žemaičių Naumiesčio gimnazija

Rajoninė 9 – 12 klasių mokinių ir mokytojų literatūrinė – kūrybinė konferencija ,,Gimtoji kalba: saviraiškos būdai ir galimybės”

Kovo 30 dieną gimnazijoje vyko rajoninė 9 – 12 klasių mokinių ir mokytojų literatūrinė – kūrybinė konferencija ,,Gimtoji kalba: saviraiškos būdai ir galimybės”. Konferencijos tikslas ir uždaviniai: sudaryti galimybę mokiniams bei mokytojams atskleisti ir pademonstruoti savo kūrybinius, meninius, tiriamuosius gebėjimus gilinantis į gimtosios kalbos grožį, suvokiant teksto prasmę, pajaučiant žodžio galią bei jo svarbą asmenybės tobulėjimui.
 
Renginys prasidėjo gimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui Laimutės Uselienės bei merginų vokalinio ansamblio ,,Žara” (mokytoja Gražina Matulienė) pasveikinimu. Renginio vedėjai Radvilas ir Martyna vieną po kito kvietė pranešėjus, atvykusius iš Šilutės pirmosios gimnazijos (mokytoja Vaida Galinskienė) Švėkšnos ,,Saulės” gimnazijos (mokytojos Gitana Žygaitytė, Rasvita Kundrotaitė), Vainuto gimnazijos (mokytojas Vincas Žąsytis), Žemaičių Naumiesčio gimnazijos (mokytojos Neringa Sadauskienė, Rima Vingienė, Jūratė Daugalienė). Pranešimai buvo įvairūs ir skirtingi, klausytojus sužavėję išskirtinumu, meniškumu. Mokiniai ypač atidžiai klausėsi mokytojų kūrybos. Konferencijos dalyviai bei klausytojai į gimtąją kalbą pažvelgė giliau, pasitelkdami įvairias saviraiškos priemones, būdus: muziką, raiškųjį skaitymą, tyrimą, analizę, savo teksto bei muzikos kūrimą, vaidybą.
Konferencijos darbą apibendrino Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Nijolė Rimkuvienė, kuri džiaugėsi mokinių bei mokytojų darbu, auginančiu drąsias, kritiškas, aktyvias ir atviras asmenybes. Gabrielė Rakašytė, Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė, pritarė Nijolės Rimkuvienės minčiai, jog šį renginį reikėtų rengti kasmet ir jis taptų tradiciniu. Padėkos raštas už rajoninės konferencijos organizavimą, mokytojų subūrimą kolegialiosios patirties sklaidai įteiktas mokytojai Jūratei Daugalienei.
 
Arbata ir saldumynai visus subūrė aplik stalą, kur dalintasi įspūdžiais ir naujais planais.
 
Renginio akimirkas galima pamatyti galerijoje

Puslapis atnaujintas: 2023 kovo 31