Gimnazijos herbas
Gimnazijos herbas

Šilutės r. Žemaičių Naumiesčio gimnazija

Gyventi draugiškai – gyventi saugiai

Draugystė vaikams yra labai svarbi, nes padeda pažinti pasaulį, jaustis saugiai, atskleisti save, smagiai leisti laiką kartu, dalytis patirtimi ir paslaptimis, suteikia progų ir drąsos įgyvendinti įvairius sumanymus, veiklas. Tačiau ne visiems pavyksta greitai susirasti draugą  dėl ramaus būdo ar pernelyg aktyvaus elgesio. Bendraudami tarpusavyje patiriame ir sunkumų, nes ne visada mokame išreikšti emocijas, jausmus, kartais elgiamės spontaniškai, neapgalvotai ir galime įskaudinti vieni kitus.

      Kovo 1-31 dienomis gimnazijoje vyko akcija  ,,Gyventi draugiškai – gyventi saugiai“. Mintimis apie draugystę mokiniai dalinosi tikybos ir etikos pamokose. Keletas mokinių minčių apie draugystę:

      ,,Draugystė – kai žmogus randa žmogų, su kuriuo jaučiasi gerai“.

      ,,Draugystė turi būti paremta pasitikėjimu, nuoširdumu, kantrybe (nes jos tikrai reikia)“.

      ,,Draugystė – labai atsakingas „darbas“…“.

      ,,Be savo draugo nebūčiau tapus žmogumi, kokiu esu šiandien. Man draugas padėjo suprasti save ir tobulėti kaip asmenybei“.

,,Norėčiau turėti tikrą draugą, kuris man padėtų neklausdamas – kodėl? Kuris manimi pasikliautų, neklausdamas – kodėl?  Kuris mane užjaustų nesakydamas kodėl?“.

,,Mes kartais prarandame draugus jei mūsų charakteriai nesutampa, negerbiame vienas kito arba labai stipriai susipykstame“.

,,Mokykloje susiradau draugų ir todėl esu labai laimingas“.

,,Turiu tikrų draugų ir esu dėkinga už tai. Myliu juos iki mėnulio ir atgal“.

,,Aš esu geras draugas, bet yra už mane geresnių“.

Puslapis atnaujintas: 2023 balandžio 3